Gode råd om hvalpe

Gode råd om hvalpe


Det grundlæggende


Her er de vigtigste ting, du får brug for til hvalpen:

Et navn - Husk, at korte navne på stavelser er lettere at genkende for hvalpen.

Foder og vandskål - Stabile skåle i keramik eller rustfrit stål anbefales - de skal være holdbare og rengøres dagligt. Ligeledes anbefales det, at de hæves fra gulvet i en passende højde. Derved undgår du, at din hund får mavedrejning, som kan få alvorlige følger.

Halsbånd og snor - Halsbåndet skal sidde tæt, men ikke væfre strammere end, at der er plads til 1-2 fingre mellem halsbåndet og halsen. Halsbåndet skal tilpasses i takt med, at din hvalp vokser.

Plejemidler - En hundebørste og en mild shampoo. Ligeledes en negleklipper. Der findes shampoo til hvide hunde, som din dyrehandler kan anbefale dig.
I hjemmet

Legetøj - Tyggenlegetøj kan være en hjælp til at undgå, at hvalpen ødelægger sko, møbler og lignende.  Tyggeben er også en god hjælp, men overlad aldrig hvalpen alene med ben eller lignende.

Kurv - Hvalpen skal have sin egen kurv, hvor den kan være i fred. Der skal være et tæppe i kurven, som kan vaskes.Vigtigheden af motion og opdragelse

Det er vigtigt for dit forhold til din hund, at du skaber gode vaner så tidligt som muligt.

God opdragelse styrker forholdet til din hund. Se det som en god m¨de at kommunikere med den på.Hvalpehold

Den bedste måde at opdrage din hvalp på, er at gå til hundetræning.

Det hjælper dig som hundeejer med at lære din hund at reagere på forskellige kommandoer og dermed skabe kontrol. Din hvalp vil føle sig mere sikker og tryg, når den har lært at forstå og adlyde kommandoer.

Jeg hjælper gerne med råd, og hjælper også gerne med at finde lydigheds-kursus i dit område.

Jo mere din hvalp er sammen med andre mennesker og andre hvalpe (specielt i den tidlige alder) jo bedre socialiseret og velopdragen bliver den.Grundlæggende opdragelse

Når man træner derhjemme, er der nogle grundlæggende teknikker, man bør huske på:

Vær konsekvent med, hvad du siger og gør.

Husk, at hunde har en kort hukommelse, så være tålmodig.

Ret din hvalp, når den ikke opføer sig ordentligt. Ros den, når den gør det rigtigt.

Brug ALDRIG fysisk afstraffelse.

 


Gør hvalpen stureren

Renlighedstræning begynder allerede den første dag. For at indarbejde en god rutine, skal du tage hvalpen ud, så snart den vågner om morgenen, efter en lur, straks eller måltid, når den har drukket vand samt lige før sengetid.

Ros din hvalp, når den besørger. Gå med den ud den første tid. Hvalpen bliver glad for din ros, og du bliver glad for ikke at skulle tørre op inde efter den.


Uheld sker

Når din hvalp har lavet et lille uheld, så tag den udenfor lige med det samme. Det hjælper kun at skælde ud, hvis du tager den på fersk gerning. Lad være med at gnide snuden i efterladenskaberne.Korrekt pleje

Almen pleje spikller en vigtig rolle for både din hvalps helbred og båndet mellem jer.Pelspleje

Når du børster din hvalp godt, hjælper du den med at bevare et godt helbred.

Undersøg samtidig hud og pels for problemer, såsom lopper, sammenfiltringer og hudirritationer.

Brug en børste eller kam. Børst i den retning, som håret gror. Bad din hund efter behov, tre til fire gange om året. Meget skidt kan børstexs af.Rengøring af tænder

God tand- og mundhygiejne er vigtigt for din hunds hedbred. Man kan få tandbørste og tandpasta til hunde. Brug aldrig tandpasgta til mennerkser, der er stoffer i, som kan give hunden dårlige mave.

Ved at børste tænder på hunden, kan du spare dig selv for mange udgifter til dyrlægen. Start derfor når du og hvalpen er blevet fortrolige med hinanden.

 


Rensning af ører

Vatkugler og ørerensningsmidler (undgå vatpinde).

Rens kun i yderkanten af øret. Skal der renses dybere så kontakt dyrlæge.Øjne

Øjne renses med en vatkugle og lunkent vand. Er der betændelse, så kontakt dyrlæge.